<< Tillbaka

HITACHI i Sverige och Världen

Det japanska företaget Hitachi är ett av världens största med bortåt en halv miljon anställda. Man producerar allt från nyckelfärdiga kärnkraftverk ner till enklaste elpryl. Mest känt för svensken i gemen är nog grävmaskinerna, kallade grävmaskinernas Rolls Royce, tv apparater och elverktyg för professionell användning.

Kättingtelfrarna har funnits i Sverige sedan 1960-talet. De har sålts under sitt eget namn men också under namnen Hvilan, Kone, Tollo och Abus.
Även telfrarna kännetecknas av den höga kvalitén. Det har visat sig att de kommer väldigt bra till pass i de svåraste miljöerna. Mycket nöjda ägare finns i slakteribranschen, varmförzinkningsanläggningar och bland företag i stenindustrin. Gemensamt för dessa är en mycket hård miljö med bl.a. vatten, borrkax, syror och tvättmedel. Men även i snälla miljöer såsom i kärnkraftverken syns de orangea telfrarna.

Speciellt uppmuntrande var beställningen från ett av sveriges största företag när man efter flera månaders provning valde två stycken Hitachi 1SN med elåkverket 1ETN för att simultant då och då lyfta föremål med ett pris av 50 miljoner på världsmarknaden.

Hitachis telferfabrik, Tagaverken ligger utanför Tokyo.  Asien, Australien och Förenta Staterna är stora marknader sedan gammalt och i Japan säger man i den krävande industrin att ”utan Hitachi stannar Japan”.

HITACHI har säkerhet som norm!

  • 24 Volt i tryckknappsdosan m. nödstopp
  • Elektromekaniskt överlastskydd.
  • Elektromagnetisk lamellbroms.
  • Elektromekanisk gränslägesbrytare
  • Fasskyddsrelä.(1-ton mod. och uppåt)
  • Modern motor, ej ankarförskjutningsmotor.

    Förmodligen marknadens bästa kätting, den patenterade "Power chain".